Thursday, August 27, 2009

..1000 impian..tentang dia.

Bismillah...

Setiap manusia kat dunia ni mesti ade impian dan harapan masing2 kan? jadi tak pelik rasanya kalu sy pun camtu (^_~).hehe..

::KISAH 1::

rasanya bnyk sgt impian hidup ni..tak ter'list down'. Kalu wat checklist pun, lebih dari 1000 kot..

erm..tak tau la nape, sejak kecik2 lagi sy sukee sgt tulip. pantang jumpa artikel or any info about tulip, mesti bace dgn penuh minat. kalah la buku2 akademik tu.huhu..jadi, based on the study and mini research that I have done pasal tulip ni, dapatla wat kesimpulan sket..(ni pun ingat2 lupe..research ni wat mse kecik2 dolu..hehe)

1. ade sumber kata tulip/tulipa ni maksud ye turban (coz bentuk ye cam serban sket kan..). tapi artikel tu dah takde dlm simpanan sy, takleh nak rujuk balik.

2. rasanya tulip takde bau. (betul tak...?)

3. erm, tulip kaler hitam, takde kot..

4. for me la, tulip tu melambangkan sstu yang SIMPLE but MENARIK.

5. kalu kita nk sgt2 something tu, bleh t'bawak dlm mimpi.
(penah mimpi pegang fresh tulip 3kali.huhu)

6. tulip sesuai gak nk bagi kat ur mama, espcialy on Mothers' Day..(nape agknye?)

tu la serba sket psl tulip. alhamdulillah, dah rasa dah pegang fresh tulip in real life.hehe..tu pun pegang je, tak beli pun.

n paling penting yg nk dikaitkan ngn my dream kat cni ialahh......NAK SGT2 PG HOLLAND..Coz Holland kan pengeluar bunga terbesar kt dunia ni..n bnyk la ladang tulip kt sana..wahh..bestnyeee..sape nak sponsor g Amsterdam ni?cpt2!he..

::KISAH 2::

haa..secondly..Ema-Japan. mcm ade link je.huhu..padahal takde la lyn sgt cte Jpn nye..tp sbb my sis dulu amek Japanese, jadi terkena la tempias sket2..slalu la duk belek2 buku psl negara matahari terbit ni..ske tgk budaya org jpn ni..sopan santun.(kalu tradisional nye la..)..erm satu lg, first time tgk gmbar sakura blooming tu, teruuusss jatuh hati.huhu..tak tau nape. (lps tulip, sakura plak.ade connotation d ctu..hehe)..tp psl sakura ni tak tau sgt la..penah la dulu tgk cte para para sakura..tu pun sbb ske kat tajuk ye.tak ingt pun kesah nye.he..

n ade pnmbhn ilmu sket pasal cherry blossom @ sakura ni..rupanya ade gak teh sakura (tp ade org ckp, tak best pun). n bunga nya pun, bleh dimakan..(tak tau ape rasa, belum try)

jadiii..nk highlight nye kt cni..another country that i'm dreaming of travelling is..Japan!he..moga2 ade yg sanggup bwk g sane..ade tak?ade tak?hehe..

::KISAH 3::

Lovely Lace...ha..sape tau ape ke bende nye tu?huhu..senang cte, ye kedai yang ade pot pouri, teddy bear sume tu..n ade gak baju2 comel..ha..kalu lalu kat ctu, mesti ade stu bau yg best (for me la)..biasanya bau rose la..sape tak suke rose @ nama klasik ala2 legenda P.ramlee nye, Mawar? ramai yg suke kot, lagi2 bile tau simbolik bunge tu..=)


Mawar, bau harum, rupa pun indah..tapi nak petik, kena hati2, duri bnyk!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ok2..ckupla 3 kisah tentang dia..hehe..


To all visitors, may Allah shower His blessings upon all of U...May all ur dreams come true, maybe not now, but someday..InsyaAllah..n kalu Allah tak makbulkan hajat kita, yakinlah, Dia Maha Mengetahui apa yang terbaik utk hamba2Nya..so, husnu dzon lah sentiasa..insyaAllah!=)
...cheers.. (^_^)

5 comments:

Faizatul Ema said...

entry ni agak personal.=)

kacipcrew said...

xpa.. haha.. tahniah jadi komen doh :p

Faizatul Ema said...

huhu.alhamdulillah!

Salju Sakura said...

erm..nape girl suka bunga ye?satu persoalan yg xpernah terjawab oleh sy..(sbb x penah tnye kot)...
erm..erm..keman kite pergi,ia tetap bumi Allah,n setiap tmpt tu ade keistimewaannye tersendiri...xcaye?cube travel..bak kate org,jauh perjalanan..luas permandangan..(^_^)
p/s;(^_^)/

Faizatul Ema said...

to salju sakura: erm..it depends on individuals juga..generally, girl sgt sinonim dgn bunga..ntahla nape.lumrah kot..tapi mungkin ade juga girl yg tak berapa suke bunga..

ya betul..setiap tempat, ade keistimewaan tersendiri. agreed.. (^_^)