Sunday, December 6, 2009

Mimpi dan terus bermimpi...


* makan2 before fly.. *

Bismillah..

Alhamdulillah..
Alhamdulillah semua sihat2 and baik2 je kt kampung halaman yg jauh di mata..
Semalam n mlm tadi, mimpi rumah lagi.Huh.memang rindu tahap kritikal, bleh masuk icu.huhu..Semoga mimpi-mimpi yang bermain dalam tidurku memberi kebahagiaan, mengubat kerinduan di hati..dan juga moga rindu yg terpendam smpai ke hati2 org yg dirindui..
ahhh..hari ni hari rindu kot. Dinihari yang sunyi, hati memang mudah terusik..Alhamdulillah..

Takleh tahan bila ma cakap..

"Ema, nape suara lain?"
"selsema la ma.."
"Owh..ema jangkit ngn ma ye.."
"hehe.ye kot..jauhnya bleh jangkit ye maa."
"ye la tu, ma rasa ema jngkit ngn ma la.."


hehe..i miss u mum.

mcm biasa, bila call rumah, kecoh2 ngn suara budak kecik 2 org tuh..ajim n fawwaz..huh.rindu2..

"ema, nk ikan goreng tepung?mehlaa.."

nakal sungguh abg iparku..sje la tu..hehe.

7 comments:

SaljuSakura said...

nak like..tp xde mcm kat facebook tu..hehe..like tulis sendiri je la..hehe...^^

SayEr said...

salam ema,
teringat kisah penghijrahan sahabat nabi ke Madinah.
Masing2 hanya membawa diri,tanpa membawa apa2,sehelai sepinggang.Walaupun dipersatukan dgn puak Ansar,Muhajirin masih merindukan Mekah,kg halaman masing2.
Walaupun suasana di Madinah lebih solehah dr Mekah,rindu kg halaman tetap ada.
Apatah lagi kita..
Bersyukur kerana kita masih lagi boleh mmbawa 20kg semasa b'hijrah'dan masih boleh mndengar suara org yg dikasihi.he3

semoga terubat rindu~ngeee

p/s:x rindu kat org london ke?

Faizatul Ema said...

tanks sebab like.hehe=)

Anis..missing London people too..hehe.

Thanks for ur words..alhamdulillah, pk2 balik, bnyk kene syukur ni..alhamdulillah.=)

Fakhrul Islami said...

salam...
tabahkan hati... insyaAllah suatu hari nnt pulang juga ke tanah air... =)

Faizatul Ema said...

Salam, Fakhrul islami.Thanks for dropping comments..

InshaAllah..;)

hafiz hamdan said...

semu org rindukan mak...x usah kata org duk UK, org yg duk gombak ni pun rasa nak balik sokmo...hehe

Faizatul Ema said...

a.hafiz!thanks usdi singgah n drop komen.hehe

betul betul betul..;)